معاونت آموزش
مرکز تخصصی امامت اهل بیت علیهم السلام
فقدان مرکز تخصصی امامت در حوزههای علمیه و هجمههای روزافزون از سوی مخالفان امامت، ضرورت تأسیس نهادی مستقل و تخصصی در حوزه امامت را بیش از پیش نمودار میساخت، تا ضمن پرنمودن خلأهای موجود، پاسخگوی نیازهای علمی و آموزشی در داخل و خارج از کشور باشد.
گامهای نخست در این مسیر، پس از حمایت مراجع عظام، با راهاندازی درس خارج امامت در سال ۱۳۸۲ برای اولین بار توسط مدافع حریم امامت و ولایت حضرت آیت الله سیدعلی حسینی میلانی دام ظله در مدرسه مرحوم آیت الله العظمی گلپایگانی رحمه الله انجام پذیرفت و خیل طلاب مشتاق مباحث امامت در این درس شرکت کردند که حدود ۵ سال طول کشید، و بعد از شروع این درس بود که واحد احیای آثار امامت زیر نظر معظم له و مرکز نور الأنوار آغاز به کار نمود.
پس از آن با افتتاح مرکز آموزش تخصصی امامت اهلبیت علیهمالسلام و گزینش بیش از ۵۰ طلبه از میان شاگردان حلقه درس امامت معظم له، آموزش دروس امامت در حوزه، شکلی نظاممند یافت. ضرورت توسعه تحقیقات با موضوع امامت و نیز احیای فرهنگ ولایت اهلبیت علیهمالسلام در بین نخبگان و تودههای مردم، سبب شد که ایده تأسیس مؤسسهای جامع در این عرصه مدّ نظر قرار گیرد. خوشبختانه با تأیید نهادها و مسئولان محترم جمهوری اسلامی ایران که گسترش و تقویت مذهب حقه جعفری را سرلوحه کار خویش دادند، بنیاد فرهنگی امامت تأسیس گردید و به صورت رسمی کار خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرد.
در ادامه با استقبال حوزه و زحمات فراوان مدیران و اساتید، پس از تصویب کلیات و عناوین دروس مرکز تخصصی امامت در سال ۱۳۹۰ این مرکز به عنوان یکی از مراکز تخصصی سطح ۳ حوزه علمیه قم قرار گرفت که طلاب پس از گذراندن ۶ ترم تحصیلی و تدوین پایان نامه، موفق به اخذ مدرک سطح ۳ (کارشناسی ارشد) حوزه میشوند.
در همان سال ۱۳۹۰ با تبلیغات مرکز امامت جهت ثبت نام و استقبال چشم گیر طلاب، دوره دوم نیز پذیرفته و مشغول به تحصیل شدند.
با عنایت خداوند متعال و مدد امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف این استقبال هر سال افزونتر گشته و تاکنون ۱۱ دوره فارغ التحصیل و دوازدهمین دوره در حال برگزاری است.
پس از برگزاری موفق چند دوره سطح ۳ در مرکز تخصصی امامت و استقبال مدارس علمیه سراسر کشور و اعلام نیاز مبرم آنان مبنی بر آموزش مباحث امامت برای طلابی که شرائط حضور در دوره تخصصی را ندارند، دو دوره آموزشی دیگر با عنوان «دوره آشنایی با امامت» برای طلاب پایه ۱ تا ۵ و «دوره آموزشی مبانی امامت» برای طلاب پایه ۶ تا ۸ طراحی گردید که تا کنون در بسیاری از مدارس علمیه کل کشور اجرا شده و نیز در حال اجرا میباشد.
قابل ذکر است که در این مدت طلاب خارجی نیز از این دورهها بیبهره نبوده و طلابی از چین و افغانستان و اوکراین و آفریقا در دورههای آشنایی با امامت شرکت کردهاند.
مرکز تخصصی امامت علاوه بر ارائه و برگزاری عناوین و دروس مصوب مرکز مدیریت حوزه علمیه قم با برگزاری کارگاهها و برنامههای آموزشی متنوع از جمله سبک شناسی امامتپژوهان و نشستهای مناسبتی و دورههای مهارت افزایی سعی در تقویت بنیه علمی امامت پژوهان داشته است.
از جمله توفیقات این مرکز، به کارگیری فارغ التحصیلان و استفاده از ظرفیتهای آنان است به طوری که قسمت عمده این افراد در بخشهای مختلف تدریس، تبلیغ و پژوهش مرکز تخصصی امامت و بنیاد امامت مشغول به فعالیت میباشند.
برای آشنائی بیشتر با اخبار و فعالیتهای معاونت آموزش، به صفحه اختصاصی معاونت آموزش مراجعه کنید.