تاریخچه بنیاد امامت
آغاز به کار بنیاد:
فقدان مرکزی تخصصی که به امر بنیادین امامت در حوزههای علمیه بپردازد، نیازهای روزافزون جامعه اسلامی و متأسفانه هجمههای پیش رو از سوی مخالفان و معاندان امامت و ولایت، ضرورت تأسیس نهادی مستقل و تخصصی در حوزه امامت را بیش از پیش نمودار میساخت، تا ضمن پرنمودن خلأهای موجود، پاسخگوی نیازهای علمی، آموزشی و فرهنگی در داخل و خارج از کشور باشد.
گامهای نخست در این مسیر، پس از تأکیدات و حمایتهای مراجع عظام، با راه اندازی «درس خارج امامت» در سال ۱۳۸۳توسط حضرت آیت الله میلانی دام عزه الشریف رقم خورد و سپس «واحد احیای آثار امامت» زیر نظر ایشان آغاز بهکار نمود.
پس از آن بود که با کسب مجوزهای رسمی و افتتاح «مرکز آموزشهای تخصصی امامت اهل بیت علیهم السلام» و گزینش بیش از ۵۰ طلبه، آموزش دروس امامت در حوزه، شکلی نظاممند یافت.
ضرورت توسعه تحقیقات با موضوع امامت و نیز احیای فرهنگ ولایت اهل بیت علیهم السلام در بین نخبگان و تودههای مردم، سبب شد که ایده تأسیس مؤسسهای جامع در این عرصه مدنظر قرار گیرد.
خوشبختانه با تأیید نهادها و مسئولان محترم جمهوری اسلامی که گسترش و تقویت مذهب حقه جعفری را سرلوحه کار خویش دارند، «بنیاد فرهنگی امامت» تأسیس گردید و به صورت رسمی کار خود را از سال ۱۳۸۷ آغاز کرد.
این مرکز به صورت غیر انتفاعی و با حمایت مادی و معنوی مراجع عظام و خیرین علاقهمند اداره میگردد و متناسب با میزان امکانات، به توسعه فعالیتهای خویش اقدام مینماید.
فصل جدید بنیاد امامت:
بنیاد فرهنگی امامت پس از گذشت سالها از تأسیس و بر اساس تجربهی بدست آمده، در سال ۱۴۰۱ با تغییر مدیریت فصل جدیدی را آغاز کرده است.
این بنیاد بر اساس رهنودهای حضرت آیت الله سید علی میلانی دامت برکاته سیاستهای جدیدی را جهت خدمت به حضرت أمیرالمؤمنین سلام الله علیه آغاز کرده است.
اهمیت به مباحث برون مذهبی در تمام معاونتهای بنیاد امامت، دفاع از مذهب در مقابل مخالفین خارج از ایران و حمایت از شیعیان خارج از کشور از سیاستهای جدید بنیاد امامت است.